Wordt geen geldezel!

Hoe kun je voorkomen dat jouw rekening wordt misbruikt?

De laatste maanden is er een sterke stijging van sociale mediafraude. Corona speelt zeker een rol omdat men meer thuis is en als crimineel ga je op zoek naar alternatieven.

Crimineel illegaal verkregen geld moet op één of andere manier legaal gemaakt worden. Criminelen kunnen moeilijk naar de bank stappen en hun illegaal verkregen inkomen op hun rekening storten. In veel gevallen houdt de politie hun gedragingen in de gaten en worden onder andere ook hun bankrekeningen gecontroleerd.

Om toch het illegale vermogen over te kunnen maken naar een bankrekening maakt men gebruik van bankrekeningen van anderen. 

 

Hoe werkt het?

Geld dat ze van een andere rekening hebben gestolen, bijvoorbeeld door mensen op te lichten, storten ze op jouw rekening. Vervolgens halen ze het geld eraf met jouw pinpas.
 
Als geldezel maak je je schuldig aan witwassen van geld. Daarnaast moet je al het gestolen geld terugbetalen.
De criminelen zijn vervolgens spoorloos, zij kunnen over het weggesluisde geld beschikken zonder dat iemand weet dat zij erachter zitten. 

Vaak wordt over pinpasfraude gesproken. Je denkt snel geld te kunnen verdienen, door alleen je pinpas en pincode maar uit te lenen. Maar je bent dus echt een katvanger die zijn of haar bankrekening laat misbruiken door criminele activiteiten. De banken zijn hier alert.

De gevolgen kunnen een grote invloed hebben op jouw toekomst. 

Wat kunnen wij betekenen?

Tekst